Tuesday, 20 December 2011

B E R A K H I R S E B U A H K E B A H A G I A A N !

kadang kala kebahagiaan yang datang tak seperti yang kite impikan , mungkin ianya dah ditetapkan oleh tuhan dan kite sebagai hambaNya kene terima dengan sepenuh hati kan :)

awak ! sye ingat lagi waktu mule mule kite kenal , sye yang add awk kat FB , sebab sye suke DP awk , time to awk letak gambar aidil dengan zaqwan , sye suke :)
so start dari to kite semakin rapat rapat dan rapat , kite gurau gurau kat FB , sampai lah kite tuka tuka number fon , awk ingat bile tarikh kite couple ? 11.2.2011 hari jumaat pukul 6.30petang , serious sye cakap time to sye lah orang paling gembire sebab sekian lame sye ta 'bercouple' tbetbe sye jumpe awk dan awk da bejaya buat sye jatuh hati dengan awk :0)

setiap hari yang sye lalui bersama awk sangat sangat indah , walaupun kite jao , awk kat melaka sye kat ipoh tapi sye rase yang awk dekat sangat dengan sye , awk selalu ad disisi sye bile sye perlukan seseorang untuk becerite , sampai sye rase kite bukan sekadar kekasih tapi kawan baek sebab semua cerite kite share bedua . ohh yea ! sye ingat lagi kite selalu berangan bile kite da kawen nanti , na berape orang anak , semua to , best sangat , awk selalu jugak ingat kan sye supaye kejutkan awk before pukul7 sebab awk kena minum pagi pukul7 , awk suke minum nescafe kan , suke sangat kan tapi to lah yang sye tak reti bancuh :))

tapi bile kite da jumpe kebahagiaan kenape perlu derita yang datang ?

kalau tak 10.12.2011 kite jumpe kan ,sye da berangan na bawak awk pergi sane , pergi sini dan awk jugak cakap yang awk na jumpe mak ngan abah sye kan ,  tapi to lah macam sye selalu cakap tuhan ta restu hubungan kite , semakin hari awk semakin berubah , da jarang meses sye , kalau meses pun satu dua je , pastu senyap sempai kesudah , then sekian lame ta meses tbetbe sye dapat meses nie  dari awk 'LEPAS NIE TAK PAYAH BEHUBUNG LAGI' awk tao betapa sakitny hati sye , betape kecewany sye , bile sye tanya kenape semua nie jadi tbetbe  , awk cakap sebab awk ad perempuan laen , yess ! sye suke jawapan awk to , sebab sye dah boleh agak to semua , hmm~
tapi . . .
sye dapat tao itu bukan sebab yang sebenarny , sebab sebenarny ialah family awk tambah tambah ibu awk ta suke sye , hmm~sebab die cakap ap yang sye tulis kat FB ta menunjukan yang sye nie perempuan yang baek kan , betul ? patut lah memang betul lah sye nie ta sesuai dengan awk , hmm~~

ap yang sye tahu awk dan family awk memang dari orang yang baek baek , dan mungkin korang dapat lupekan sye , tapi jujur sye cakap sye ta kan lupekan korang sebab korang penah jadi sebahagian dari hidup sye , terima kasih sebab korang sudi bekongsi kasih dengan sye walaupun dari jarak yang jao , sye hargai sangat . 

*mungkin benda nie tak penting bagi awk , tapi penting bagi sye sebab semua nie jadi LIMA 5 hari before awk turun ipoh , before kite jumpe dan before sye kenal kan awk kat family sye tambah tambah mak sye , hmm , 
ap yang sye boleh katakan sye doakan awk dapat perempuan yang lebih baek dari sye , yang penting perempuan yang dapat restu dari ibu awk bukan macam sye .dan sye akan cuba sedaya upaya sye untuk lupakan semua janji janji janji yang penah kite bedua janjikan , setiap kenangan besama awk akan jadi kenangan terindah dan terpahit untuk sye , awk take care , jage kesihatan awk sebab lepas nie sye da ta dapat na tolong ingat kan awk makan uabat semua , so awk jage diri oky , jangan buat ibu awk sedih atau risau tentang awk ,  selamat tinggal SAIYED AMIR SYAZWAN :'/

;'/

Friday, 18 November 2011

MANA AWAK SEMUA PERGI ? ~




salam , hi anak anak macik semua , pe habaq ? harap shat lah ek , oky entri kali nie macik na minta izin amek mase anak anak macik untuk beberape minit ,
tajukentri kali nie
'MANA AWAK SEMUA PERGI'

oky ! seriously macik sedih dengan kehidupan macik sekarang , macik ta tao lah , kenape banyak sangad dugaan yang datang dalam hidup macik , lepas satu satu , hmm~ kadang kadang rase macam da giveup pun ad , yela , macik pun na kehidupan macik nie gembire , senang macam anak anak macik semua , tapi . . hmm~~

macik tetanya tanya mane pergi nya mereka yang selalu ad saat macik sedih , saat macik perlukan seseorang untuk kongsi masalah macik , MANA ??

kenape mereka macam jaokan diri dari macik , KENAPE ??
macik jahat ke ? macik ta de hak na kawan dengan mereka semua ??
macik bukan kawan yang baek ek ? kawan yang selalu ad saat sahabatny dalam kesusahan , macam to ?

SUMPAH ! ! macik da try untuk jadi seorang kawan yang baek , tapi macik rase macik gagal , gagal untuk jadi kawan yang sentiase ad untuk sahabatny ,

;((((

macik rindu kan sahabat macik , macik rindukan mereka  semua ~~ kenape mereka macam jaokan diri dari macik KENAPE ??
' awak , sye tao sye ta baek , sye ta dapat jadi kawan yang baek untuk awk semua , sye selalu sakit kan hati awak semua , sye tao to semua , tapi awk tao ta yang sye perlukan awk semua saat nie . awk tao ? ta kan ~~ hmm ~~

tapi tape lah , sye ta bole pakse awk semuakan ,dan sye ta kan pakse awk semua , mungkin kehidupan awk semua da semakin gembire kan , so sye tumpang gembire :)) awk semua tetap sahabat sye sampai sye mati , insyaallah ~~


p/s : ya ALLAH ya TUHAN ku , hamba mohon padamu ya allah   , berikan lah kekuatan pada hamba untuk teruskan kehidupan hamba nie ya allah , mungkin ini semua dugaan dari mu ,sesungguhny segala ketentuanmu hamba terima ya allah :/

oky lah , sampai sini dulu , macik tade mood na tulis panjang panjang , *sorry kalau entri nie buat anak anak macik pening , sorry kbai ily <3 salam . .

Wednesday, 16 November 2011

suami PANDAI MASAK ~~

woo~~

salam , hi semua anak anak macik , hehe^^ tajuk entri kali nie macam best je kan kan HAHA 
' SUAMI PANDAI MASAK '

oky ! kalau kite tengok sekarang nie , da macam tebalik kan , sebab lagi ramai lelaki yang pandai masak bebanding perempuan , kan ? dan ! kalau perasan lah kat kedai kedai makan , tukang masak lebih kepada lelaki , tapi seriously kadang kadang lelaki masak lagi sedap dari perempuan *bukan macik na kutuk perempuan oky sebab macik pun perempuan kan :)

 tapi . . 

bukan bemakne perempuan ta payah na belajar masak langsung sebab bakal suami da pandai masak , choii! jangan macam to , itu da bole dikatakan amek kesempatan keatas kesenangan dan kesedapan kan haha :D

cer bayangkan . . 

kalau si suami dan si isteri dua dua pandai masak , bole gilir gilir masak kan , means tade lah si isteri sorang je yang turun dapur , si suami pun boleh tolong tolong jugak kan , pastu SWEET je kalau suami isteri masak same same kat dapur , kan HAHA :D

SOO . . 
kepada mereka yang sekaum dengan macik , kire bonus lah kalau kite dapat pasangan yang pandai masak :D

oky lah , sampai sini dulu , nanti macik hapdate yang laen oky , kbai ily salam <3

makan makan dan makan !

kunyah kunyah kunyah sampai lengoh mulut ~~
 
salam , hi anak anak macik semua , hee~~ pa habaq ? harap shat lah noh , err~~ekceli macik malas na cakap banyak *benda tade idea na tulis pe HAHA , 
tapi satu je yang macik pelik tentang diri macik hari nie , macik rase macam NAFSU macik melampau lampau tao *NAFSU MAKAN OKY :D

dari pagi asyik makan makan makan , habis da tonggang tabalik niat na bediet macik nie haish -.-
 
pagi : pulut kuning dengan rendang ayam ,
 
 
tengah hari : bihun tomyam .
 
lepas to . . .
  DAN . . . 

ERR~~ semua dimakan , pastu sebok dok ngate sakit perut lah itu lah ini lah , haish 

*kalau lepasnie anak anak macik ad yang teserempak dengan macik , jangan tekejut kalau tengok macik double triple debab , pastu gigi macik rongak sebab makan benda manis HAHA :D

oky lah , entri kali nie sangad sangad merepek , nanti kalau macik ad mase , macik hapdate yang baru oky , kbai ily salam <3

Monday, 14 November 2011

PILIH MEMILIH !!


woahh ! best kan kalau duduk timetime senja kat tepi pantai , indah je kite rase , tambahtambah bile tengah tension , mao hilang terus tension to hee~~
 
 
oky ! hi anak anak macik semua , shat ? harap gitu lah ye , rindu macik ta ? HAHA~~ macik rindu gile double gile triple gile kat anak anak macik semua , hee~~meh na tiom sikit mmuahh mmuahh :*

err~~ untuk entri kali nie , macik na cerite pasai PILIH MEMILIH , macam pelik je bunyi ny kan kan HAHA , oky , ta dapat na dinafikan lah dunia sekarang nie da memang berubah sangad sangad kan , semua orang akan MEMILIH bile na kan sesuatu to , temasuk lah pasangan hidup , 

ada yang na pasangan die kaya lah , yang kacak , yang cantek , yang sempurna , yang kerja besar besar , yang ad rumah dua tiga bijik , yang pakai kereta mewah mewah , memang lah best kalau dapat pasangan macam to tapi yakin ke yang kite akan GEMBIRE dan BAHAGIA dengan kemewahan to ? mungkin segelintir to sanggup hidup ta gembire asalkan harta keliling pinggang , tapi seriously macik cakap , macik ta sanggup , bia pasangan kite to kerja biase asalkan kerja tetap , pakai kereta myvi ke kancil ke ta kesah asal kan die reti hormat keluarga kite , reti jage perasaan orang laen yang penting dapat bimbing kite ke jalan yang diredhai tuhan , betul ta ? hmm~~

tapi nie semua pendapat macik , macik ta tao lah anak anak macik macam mane plak kan , tapi TUHAN da tetapkan setiap adam tecipta untuk hawa , kite je kena pandai untuk pilih jodoh sama ada baek atau ta untuk diri sendiri , sebab dalam HADIS ada menyatakan bahawa 
' LELAKI YANG BAIK UNTUK PEREMPUAN YANG BAIK '

tapi kalau kite dapat pasangan yang sebalikny , jangan pernah sesekali untuk menyalahkan hukum tuhan sebab itu jodoh yang kite pilih sendiri , bukan jodoh dari tuhan :)
So . behatihati kalau na pilih pasangan , sebab ta semua yang indah akan indah didalamny :)
err~~macik rase sampai sini dulu lah , nanti kalau ad mase lagi , macik hapdate entri baru oky , ily k salam <3

*mukemintapenampar~~~

Friday, 11 November 2011

C A N D L E L I G H T D I N N E R !

C A N D L E  L I G H T   D I N N E R<3 <3

woahh ! best je tajuknya hehe~~
salam , hi anakanak macik , jumpe lagi kite ye HAHA *pelik jap sebab dua tiga empat lima menjak nie rajin plak macik dok hapdate belog kan kan HAHA :D
so shat ? harap shat lah ye :)
oky ! untuk entri kali nie tajuk die agak ROMANTIK sikit kan kan ~ HAHA , ekceli sape yang ta na merase keindahan keBESTan candle light dinner kan , tambahtambah kalau yang buat to orang yang paling kite sayang , kan ~ hee~~ mao ingat sampai akhir hayat HAHA , 

agakagakny kan , sape lah yang sudi na ajak macik pergi candle light dinner for the firsttime ek ? err~~~*mimpijelahaeenoiii!!


*antarany ~

*see bestny :))




*aww<3

OKY ! mase berangan da tamat HAHA :D tapi serius macam best je kan , so awk awk awk awk ! bile kite na perg candle light dinner nie ? HAHAHAHA *jodoh pun tade berangan je lebih :))

oky lah , see you later , kbai ily <3 salam~~~

Thursday, 10 November 2011

F I X I E ~~

 F I X I E ! !
suatu benda yang menjadi kegilaan orang sekarang terutamany remaja kan :)

salam~ hi anakanak macik semua , pe habaq ? harap sehat lah na~ oky ! fixie sekarang nie da jadi macam trend untuk remaja remaja kat lua same kan , dorang lebih memilih fixie daripada moto atau kereta , sebenarny ta salah sebab bagi macik kalau beFIXIE nie mungkin lebih senang untuk begerak kan , 

ekceli macik teringin jugak na beFIXIE nie , tapi to lah , macik rase fixie to lagi tinggi dari macik HAHA , so mimpi je lah kan HAHA , 

A N D !

macik ad kenal dengan mereka yang GILA beFIXIE , hee~~
* oky ! nie lah mereka yang macik cakap tadi :)
# yang KACAK to name die PJAN *mungkin anakanak macik da kenal kot sbb before nie macik ad tulis entri pasai die :)
#yang  COMEL nie plak name die ASRI *macik ta kenal sangad dengan die , tapi die baek , bole buat kawan :)

*BEST KAWAN DENGAN MEREKA BEDUA sebab mereka suke sangad dengan tulisan biru grr~~ *lari topik HAHA








 cantek sangad kan ! sumpah macik jelly HAHA :D
tapi abang abang fixie nie memang . . . 
okylah , sampai sini dulu , nanti macik hapdate entri yang baru oky , 

kbai salam ily <3

11.11.11

11.11.11 !
err~ cantek kan tarikh nie , sekali seumur hidup kite dapat tengok tarikh secantek ini , 
macik sure mesti ramai yang da memilih tarikh ini untuk dijadikan kenangan manis dalam hidup , means ad yang pilih tarikh nie untuk betunang lah , untuk benikah lah , woahh ! bestny , kalau bole macik pun na , tapi to lah , TADE JODOH nameny HAHA :D
 
SOO . . . 
 
kepada yang bakal mendirikan rumah tangga atau pun bakal menjadi tunangan orang atau pun bakal meninang cahaya mata pada tarikh secantek ini , TANIAH dari macik hee~~
 
JELLY ohh JELLY :P
 
kbai salam ily <3 

jelly to JELES bukan jelly yang lembiklembik to~

salam , hi anakanak macik semua , pe habaq ? harap shat lah noh , macik nie pun ta berape na shat sangad *demam manjang * haish ,

oky , untuk entri kali nie , myb tajuk die macam susah na paham , tapetape nanti macik terang bia sampai paham noh , hee~~ *awatloratpenangnie HAHA :D

JELLY to JELES bukan jelly yang lembik lembik to~~

 C E M B U R U ~




J E L L Y ~
 
hah to lah tajukny , sepatutny benda nie biase je , tapi bile macik gune pekataan JELLY ada yang ta paham , depe ingat macik cite pasai jelly yang lembik lembik to , HAHA , tapi bukan lah , jelly is JELES ! 

err~ ekceli macik belaja pekataan JELLY nie kat satu page to , mulemule macik pun ta tao ap kebendalah jelly jelly to , rupe rupeny jeles  hmm~ 
so harap lepas nie sape sape yang dapat text , komen , or pape dari macik yang bebunyi JELLY , pahampaham lah ek HAHA *macamlah semua org bace belog macik nie ye dak ! HAHA 

OKY ! udah alang alang cakap pasai JELLY nie , macik tibetibe rase macam na luahkan perasaan sikit , 

macik ta paham , kenape kite nie cepat sangat jelly dengan orang , ta kire lah kawan ke , kekasih ke , adek beradek pun ad , hmm , 

macam to jugak macik , macik ta tao kenape macik perlu jelly bile orang laen gembire , patut ny macik tumpang gembire kan , tapi ini sebalikny , ohh ! runsing dengan diri sendiri :/

p/s : JELLY itu indah , tapi bepada pada oky :)
kbai salam ily <3


Wednesday, 9 November 2011

orang ketiga~~


salam , hi anak anak macik semua , pe habaq ? shat noh , hee~~ harap gitu le , bukan pe sekarang nie cuaca ta tentu , hujan je memanjang kan , hmm~~
so kalau kalau anak anak macik nie ad yang sakit , bawak bawak pergi klinik oky :)

oky ! kembali ke tajuk utama HAHA , ekceli tajuk nie ad jugak kene mengena ngan macik , dan macik pasti semua orang penah rase benda nie :)

O RA N G K E T I G A !
ta kesah lah antara kawan dengan kawan , atau kekasih dengan kekasih atau pun suami dengan isteri , benda nie akan jadi jugak , yang penting ketabahan hati seseorang ,

ekceli agak gerun kan yela semua orang kalau bole ta na ad orang ketiga yang merampas kebahagian kite kan , tapi kalau tuhan da tetapkan kite hanya bole terima je kan , hmm ,

sedih sebenarny bile kite da rapat dengan someone to , kawan betahun tahun tapi semuany hancur disebab kan die ad kawan baru atau pun teman baru , kan , means kite nie da ta bemakna dalam hidup die sehingga die sanggup lupakan kite demi orang ketiga ~

sama jugak . .

kalau kite da sayangg someone to , die lah orang yang selalu beri kebahagiaan pada kite satu ketika dulu tapi kini die da mule gembire besama insan yang lebih die sanjung , sedih kan ;(

tapi . . 
mungkin kehadiran orang ketiga nie , memberi hikmah pada kite , sebab mungkin tuhan da tetapkan orang yang lebih baek untuk kite , siapa tahu kan :))
so . .
ta salah untuk jadi orang ketiga asalkan ap yang kite buat to ta MENGHANCUR kan kebahagiaan sesiapa , hee~~
*sorry kalau ta paham entri macik kali nie , sebab macik pun kurang paham :)

kbai ily , salam ~~ 

Friday, 4 November 2011

sye sayangg awak sorang~~

awak !
 untuk saat ini sye mengaku yang awak tehebad , awak selalu ad saat sye perlukan seseorang untuk bekongsi masalah ,

awak ! 
even awak jao dri sye , tapi sye tao awak selalu ad dekat dengan sye kan , awak selalu ingat kan sye kan ,

awak !
sye na awak tao sye sayangg awak sangad sangad , sejujurnya sye mengaku , tade sape layak gantikan  tempat awak dalam hidup sye ,

awak !
jao mane pun awak pergi , sye na awak ingat satu benda . . .

 cincin persahabatan kite <3
awak cakap awak ta tao mane pergi cincin nie kan *sampai hati awak ta jage elokelok :'/

tapi walaupun cincin nie da hilang ke ap ke , awak tetap sahabat sye , ily <3



:))

EKLAS : aeen azmi

Wednesday, 2 November 2011

awak buah hati jantung limpa sye , ily !


H A R P I Z A N !


err~~ macik  ta tao fullname die , tapi ap yang macik tao macik suke hepy seronok dapat kawan dengan die ,
die nie sangad COMEL! selalu buat macik ngelupo bile dapat komen or pape ngan die *laen macam kan bunyiny HAHA :D
*ily<3

F A Q R U L   A Z U W A R !

hee^^ yang nie paling macik sayangg , kenape kenape ? sebab die kuat merepek ngan macik HAHA , dan die nie BFF paling BFF macik *pelik kan HAHA , tapi seriously best gila kawan dengan die , hee^^
*ily <3

E D Y   O S M E R A !

hah^^ unik gila name die kan , aww ~ nie pun macik sayangg , kite orang ta penah jumpe walaupun rumah jarak dua tiga batu je HAHA , tapi die selalu buat macik tesenyum sorang sorang *parahkan bunyiny , tapi to kenyataan HAHA :D
*ily <3


 E Z Z A D   A I Z A T !

err~~ nie lagi sorang , macik langsung ta tao name die , kawan da lame tapi just panggil ejad HAHA , tapi kan satu yang macik suke kat die nie sebab die . . . .
*ily <3

Z H A F I R  !
zhafir ? no sure , hope betul lah HAHA , best tao die nie sebab die selalu sombong dengan macik ! HAHAHA cool kan
*ily <3


p/s wait wait macho kan dorang nie HAHA , sumpah macik selalu tegoda dengan dorang nie , dan seriously macik SAYANGG gila gila gila kat dorang walaupun dorang ta sayangg macik kan HAHA ,

*next post untuk sahabat perempuan pula , waitt!!
kbai salam ily <3




:))

Thursday, 27 October 2011

C A P I T A L ' P '

awak , sye ta tao ap perasaan awk kat sye , tapi sejujurny sye sayangg awk , awk selalu buat sye tesenyum saat sye kesedihan , tapi lepas ap yang belaku semalam , lepas sye nampak ap yang si die dan awk sembang , sye rase sye tahu jawapan yang selama hari membuatkan sye tetanya tanya ,

die cantek dan sye rase die sesuai dengan awk , even benda to menyakitkan hati sye , sye na awk tao yang sye selalu mendoakan awk GEMBIRE besama sidie , mungkin melihat awk gembire boleh membuatkan sye tesenyum even sesaat , 

dan !
sye harap awk boleh lupakan sye , abaikan setiap kenangan besama sye ,
dan !
mengenali awk adalah satu kenangan yang takan pernah sye lupa kan , ily <3

botani botani botani !

assalamualaikum :)
hi anak anak macik semua , pe habaq ? harap shat lah noh , so macam mane dengan kehidupan anak anak macik laa nie ? harap gembira selalu besama yang tesayangg yea :)

oky ekceli entri kali nie macik na buat simple je , macam yang ditajuk diatas , botani botani botani <3 HAHA , oky sebenarny kemarin macik ngan kawan macik pergi lepak botani *beriaa je lepak botani pun na kecoh kan HAHA ,

oky sebenarny macam nie , macik ngan kawan macik sanggup balik petang semate mate na perg lepak kat sana , RUNSING kateny HAHA , da lah time to na hujan , tapi sanggup gagah kan diri bawak moto semate mate na pergi snap pic kat sne HAHA mcm ta logik je kan :)
 soo nie antara gambar yang sempat kami snap ~~



selamat menonton :)




serius ! time nie habis semut naek satu badan macik sebab macik tepijat sarang semut HAHA~~


macik memang suke posing macam to sebab ? sebab boleh nampak kan badan makin KURUS sikit , kalau ta GEMOK gile HAHA ~~



kami pergi bedua je~~



ERR~~ gambar nie cantek kan HAHA *perasan :)



before balik~~

*to je gambar yang sempat kami snap , coz time to hari na hujan HAHA ,
best tao lepak sane , tapi kalau ad YAYA lagi best , hmm ,

err~~ macik rase sampai sini dulu , nanti macik hapdate entri baru oky , ily salam <3

Tuesday, 25 October 2011

sye JELLY dengan awk !

salam , hi anak anak macik semua , hoaahh ! lame ta hapdate belog , rindu gila kat anak anak macik :) so macam mane kehidupan ? hope gembira sentiase lah yea ,
oky ! ekceli macik ta tao na tulis pe untuk story kali nie , just na share something yang macik rase semua org penah lalui benda nie , yeahh ! ianya memang amat menyakitkan ! ap die ap die HAHA , 

C E M B U R U ! 
err~ satu perasaan yang memang kite lansung ta bole hapuskan dari dalam diri kite kan , even ap je yang kite buat , mesti teselit jugak perasaan nie , kadang kadang penat kan , yelah asyik cemburu je HAHA :D

oky ekceli macam nie story ny , macik pun ta paham dengan perasaan macik sendiri , yela , macik cube sedaya upaya untuk LUPA kan die , tapi semakin macik cuba untuk lupakan die , semakin kuat ingatan macik kat die ,  dan !! setiap kali kalau macik unline , nampak je name die , huh ! ngelupo tangan nie na bukak profile die , tapi to lah , bile bukak je SURE CONFIRM  macik akan CEMBURU haha , macik pun konfiuss dengan diri macik HAHA , ntah lah , mybe macik still sayangg die kot , caitt ! ta bole bla lah kau aen ooii , die da ad org laen pun , so kau lupekan je lah die HAHA ,

err~ macik rse sampai sini je kot , sorry lah kalau anak anak macik ta paham isi kandungan entri nie , sorry sangad :/ nanti macik free , macik HAPDATE entri yang baru oky , ily <3 salam ,

ehh japjap !

oky bai ily <3

Sunday, 23 October 2011

awak SAHABAT sye dunia akhirat !

tuhan da tetap kan semua hambanya ta kan pernah beseorangan , even sesaat , sebab to DIE wujudkan seseorang  untuk temankan  setiap dari kite ,
seseorang yang boleh dikongsi masalah , seseorang yang selalu ad untuk kite disaat kite perlukanny , dan seseorang yang selalu bagi nasihat , itulah yang digelarkan S A H A B A T !

p/s : untuk semua yang pernah begelar sahabat macik , macik minta maaf andai sepanjang kite begelar sahabat , macik bnyak buat korang sakit hati , terase , sedih mcmmcm lah , im so sorry , kiyte kawan kan :)

so untuk itu macik ad buat satu video khas untuk mereka yang begelar sahabat , walaupun video to HODOH , tapi ianya eklas dari hati , selamat menonton :)
oky lah bai salam ily <3

Monday, 10 October 2011

belagak GILA !

tuhan cipta hambanya semua same je , ta ad yang kurang , dan kite nie sebagai hambaNya same je nilai dimataNya , tapi kenapa masih ad lagi perasaan yang ta elok dalam diri kite ? cemburu , iri hati , ta besyukur , angkuh , riak , belagak , err ta paham betul ,

manusia manusia , memang ta bole lari kan dari perasaan mcm to , hmm , ingat lah ta semua yang kite buat to INDAH dimata tuhan ,

p/s err bedah ohh bedah , macik tao kmu to HOT , semua  org suke kwn ngn kamu , tapi jangan lah telalu memilih sayangg oii , ta salah kan kalau bekawan ngan semua org , nie ta kamu na bekwan ngn HOTSETAF , orang orang yang suam suam kuku macam macik nie kamu buat buat ta nampak je kan sayang , err , benda kite same je bedah , kamu ad mate , macik ad mate , kamu ad hidung , macik ad hidung , sama je , so ta payah na HIDUP TO SOMBONG sangat , getik macik nengokny ,

#entri paling kurang aja macik penah HAPDATE , nie semua sbb kau bedah , err

Thursday, 29 September 2011

S E N Y U M^^

Pertama kali ku melihat
Wajah si dia
Pertemuan bermula di laman hai muka buku
Situlah hai mulanya
betegur sapa terus tegoda HAHA ;D

woahh macam kenal je lirik lagu nie kan HAHA , tapi setelah diEDIT cam sedap plak ,. ye dak ye dak HAHA , oky sebelum ape ape , hi anak anak macik , woahh lame macik ta HAPDATE entri baru kan kan , hee^^ so anak anak macik semua shat ? hope shat lah yea :)

oky ekceli berite bemula cam gini macik memang GILA mengunline *pengakuan jujur nie , so setiap kali unline macik akan lepak kat satu page nie , page KAKILIKE  , hamboii seriously kat sini banyak jodoh tao HAHA , so macik komen komen last last macik tenampak someone nie , macik ta tao lah na cakap macam mane , tapi cara die buat kan macik tegoda HAHA *parah kan bunyi ny , hee^^
mcik selalu jugak dok wall to wall dengan die , ntah lah , setiap kali macik nampak name die kat home macik , macik rase cerah dunia nie HAHAHA , tapi macam biase lah kan , macik hanya bole simpan dalam hati je lah perasaan nie , hee^^ bukan pe pengalaman banyak mengajar macik , macik ta mao kecewa lagi , so macik rase to yang tebaek :)

tapi kalau diberi peluang , macik na sangad die tao yang macik da TEGODA dengan die , aww <3 *gatal kan macik nie HAHA ,

p/s , awakawak awak da buat sye tegoda tao ta , so pliss , pliss jangan buat ta tao HAHA , *BOBOY na tao . tanjat GEGIRL , HAHHA

kbai salam ily :*


*gambar baru HAHA

Sunday, 25 September 2011

G E M B I R A dan K E D U K A A N :/





G E M B I R A ^^

semua umat dalam dunia nie inginkan kegembiraan , ta kire lah dari apa cara sekali pun kegembiraan to datang , tapi sedar ta sedar bila kegembiraan to dah ad depan mate , kite langsung ta reti na menghargainy , even sesaat , agakny kite lupa kot yang kegembiraan to semua kejap je  dipinjam kan oleh tuhan untuk kite ,




K E D U K A A N ^^

tapi bile kedukaan datang setelah kegembiraan pergi mula lah masing masing sebok mencari kegembiraan , haish to lah lumrah kehidupan manusia di alam nie , tuhan ta kan bagi kite kegembiraan selamanya , sebab setiap kegembiraan to akan diselitkan dengan kedukaan , dan kite sebagai hambaNya perlu akur dengan setiap ketentuanNya :)

*macik ta pandai untuk beri nasihat , angap je ini sebagai pengajaran untuk kite besama supaya kite selalu ingt yang tuhan tu maha adil  <3

Wednesday, 21 September 2011

sye tao sye . . . .

sye tao awk gembira disamping die , sye tao awk sentiase rase  dihargai bile besama die , sye tao die bole buat awk sentiase tesenyum tanpa sebarang masalah ,

sye tao sye ta bole buat awk gembira disamping sye , sye tao sye ta bole buat awk rase dihargai bile besama sye , sye tao sye ta bole buat awk tesenyum sebab sye selalu bg masalah kat awk ,

awk jangan risau oky , sye janji sye bole terima hakikat nie dengan seeklas hati , sye benarkan awk gembira besama die sebab sye tao die lagi seribu kali baek dari sye ,

tapi seeklas hati jugak sye na awk tao sye rindu setiap saat besama awk , setiap gurauan awk , setiap "ambil berat" awk to , dan panggilan manja awk to , sbb awk ckp sye je bole jadi "panggilan manja to" sebab sye bulat , hee^^
sye harap awk bace entri nie , sye cume na awk tao isi hati sye dan bukan untuk awk salah paham , terima kasih :)
eklas : aeen

biru turquoise vs biru cair^^

salam hi anakanak macik semua , cehh pe kaba semua ? shat na ? alhamdulillah , hee^^
oky ekceli entri kali nie agak merepek , tp bace je lh sebab macik na share ngn anakanak macik jugak :)

oky selaluny bile da masuk bulan puase ramai yang da sebok cari baju raye kan , mule lah orang nie na warna nie , orang to na warna to , ad jugak yang satu family pakai warna yang same , so sweet kan , to da jadi ikutan sekarang nie , bukan pe nanti senang lah bile opah yang da mule na hilang ingatan dapat cham melalui warna baju je hee^^

so macik pun na jugak kan HAHA yea ! macik tao rye tahun nie pun belum lagi habis lagi , tapi ta salah kan kalau kite na berangan pasai benda akan datang HAHA , so macik ngan si ehemehem da rancang da , insyaallah kalau masih besama sampai tahun depan , kiteorang na beli baju raye same warna , sweet lah konon HHAHA :D

ekceli macik na baju warna unggu dengan hitam , tapi si ehemehem ta suke hitam *pelik kan HAHA , so die ckap warna unggu dengan biru cair , tapi macik plak ta suke biru cair , mcm mne *memang ta sepahaman betul kan HAHA ,

so macik pkepke balik macik rase macik na biru turquoise lah *ta sure ejaan betul ke ta , sebab biru cair ngn biru turquoise hampirhampir je kan ,


cantek kan *warna ny bukan model ny , sbb model ny da memang cantek :)

ni lagi satu , cantek kan , aww
<3
nie plak baju melayu warna biru cair :)

hah ta ke sama warna biru torquoise dengan biru cair *hampir hampir lah ,
HAHAHA :D *ta sabar na raye tahun depan nie :p

oky lh , macik rase sampai sini je dulu kot , nnt macik share story lagi oky , kbai , ily <3

Monday, 19 September 2011

S A H A B A T^^

seringkali kau hadir saat ak memerlukan seseorang untuk bekongsi cerita , saat ak memerlukan seseorang untuk bekongsi suka duka yang ak lalui didalam kehidupan , kau ibarat nyawa ak kerna kau selalu ad disisiku walaupun kadangkala ak merasakan jurang pemisah antara kite sangat luas , kau bejaya dengan citacita kau sedangakan ak hanya ibarat seorang yang telah mengetahui betapa gelapny masa depan ku ,

walaupun kadangkala gurauan kau banyak menyakitkan hatiku , tapi itu semua bagaikan angin yang lalu besahaja didepan ku , ta pernah sedikit pun ak cuba untuk terasa dengan setiap gurauan yang kau katakan ,

mungkin TUHAN da tetapkan satu hari nanti kite akan bepisah , kite tidak lagi begelar SAHABAT seperti sekarang ,

walaupun ianya sukar untuk ak lalui , tapi setiap kenangan besama kau , setiap gelak ketawa yang ak lalui besama kau , akan sentiasa tepahat dalam hati kecil ak , ak na kau tahu walaupun sejuta yang hadir , kau tetap SAHABAT dunia akhirat ak ,

eklas : aeen <3 


Sunday, 18 September 2011

hidup TAK selalu INDAH .

kata orang orang dulu hidup nie banyak dugaan ny , dan iany ta selalu INDAH seperti yang kite ingin kan , tapi ada segelintir dari kite ta penah besyukur bile tuhan da tetap kan kehidupan die sentiasa INDAH , sedangkan ad segelintir lagi sebok mencari kebahagian yang INDAH itu ,

sebenar ny macik da penat untuk menyayangi  , mencintai , menjaga hati orang yang ta pernah untuk menyayangi , mencintai , menjaga hati kecil macik nie , kenapa susah sangat die na paham yang macik sangatsangat sayangkan die ? kenapa die da mula mengABAIkan macik yang sentiase menangis bile mengingati setiap kenangan besama die ,

yea mungkin ini dugaan yang dikurniakan oleh tuhan untuk manusia sekerdil macik nie , macik ta penah minta lebih , macik cume na seorang yang selalu ad disisi macik saat macik sedih , gembira , susah , senang , tapi kenapa disaat macik perlukan nya semua ny pergi meninggalkan macik sorangsorang ,

p/s  ya ALLAH ak mohon padamu , kuat kan lah hati ini untuk mengharungi setiap dugaan yang telah kau tetap kan untuk ku ya ALLAH , sesungguhnya hanya padamu ak beserah , alhamdulillah :)

T A K P U A S H A T I ^^

salam , hi anak anak macik semua , cehh agak agak kome rindu dak kat macik yang comelcomel nie ? ta rindu ? ta pe lah HAHA , oky tajuk entri kali nie TAK PUAS HATI , cehh , ape pun ta bole ,

oky ekceli mcm nie , semalam macik perg menonton wayang *poyo je bunyi ny kan HAHA , macik perg tengok cerite RAYA TAK JADI ,





cehh mule mule ta semangat gile na tunggu cerite start nie tapi HAMPEHH na dekat setengah jam baru start , popcorn pun da na hbs , sabar je lah , start je cite sepatah haram ta dengar , eh eh , semua ngamok dalam panggung to , teruk betul kan , haish . memang T A K P U A S H A T I betul !

habis je tengok cerite yang agak BOLE BLA to , macik terus ajak kawan macik perg jalan jalan , cehh gaye banyak duit nie HAHA , benda dalam beg da 40ringgit je * kesian kan , so jalan punye jalan , macik tetarik na beli satu gelang nie , ta cantik tapi sweet HAHA ,





oky yang BUNGA ROS to ekceli ad orang bagi kat macik *japjap pecaye ke ? HAHA ta ad lah , ekceli bunga to macik beli sendi , kesian kan macik  , ta ad sape pun na bg bunga kat macik , so beli lah sendiri HAHA ,

*mcm ta best je entri kali nie , tapi da bce kan , so jgn nyesal ek HAHA , oky see you in next entri kbai ily salam ^^

Wednesday, 14 September 2011

P U J A A N H A T I !

mengapa kau tak membalas cintaku . .
mengapa engkau abaikan rasaku . .
atau kah mungkin hatimu membeku . .
hingga kau tak pernah pedulikan aku . .

kadangkala bile CINTA BETEPUK SEBELAH TANGAN nie sakit kan ! yela kite dok beria ria puja die , sayang die , beharap agar cinta kite to dibalas , tp HARAM dibalas ny malah diabaikan mcm to je , kenapa kite nie ta layak ke untuk dicintai ? bukan kah tuhan da tetap kan setiap ADAM tecipta untuk HAWA , so kenapa manusia nie telalu memilih sehingga jodoh depan mata pun diabaikan mcm SAMPAH , ohh ! sory lh macik telebih emo sikit , tp to realiti yang ta dapat kite hindar sampai sekarang ,

DAN !

kadangkala PENAT dan LETIH kan bile kite je na jaga hati mereka , tp mereka just abaikan hati kite , ta perlu beria ria na jaga hati just amek berat sikit sudah cukup , tp . . sangatsangat KECEWA dengan semua nie ,

p/s oky ! sye da ta larat na jaga hati awk semua , sebab sye tahu sye bukan sapesape bg awk semua , so sye JANJI sye ta kan ganggu kehidupan awk semua , bia lah kehidupan awk semua penuh dengan kegembiraan bile tidak wujud ny NOORZUR'AIN BINTI AZMI nie ,
*maaf kalau sye tebuat awk semua terase , ini eklas dri hati sye , tepulang lah kalau awk na MEMBENCI sye sekali pun , sye terima , kbai salam

#nyway sebab background belog nie lagu PUJAAN HATI , so amcik letak tajuk entri nie PUJAAN HATI JUGA :)

die B U A H H A T I sye :)

salam , hey kome !! haha , pe habaq anakanak macik semua ? hope shatshat lh yea , bukan pa , kalau ta shat to bawak bawak lah perg klinik , kang lagi teruk sakit to :)

oky back to the topic , mesti anakanak macik bekobakoba na bce entri nie kan *kalau ad lh kan , yela sebab tajuk die hamboii die B U A H H A T I sye too <3 seriously saat petama macik nampak gambar gambar die terus macik JATUH CINTA ! die sangatsangat kacak , comel , cute miut , semua lh sangat SEMPURNA , die lah lelaki yang betulbetul buat macik angau pagi petang siang malam , see betape POWER ny die HAHA :D

p/s awak , kenape awak tesangat comel ? awak tao ta sye da JATUH CINTA dengan awak , selamat lah awak to kecik dari sye , kalau ta , habis sye ngorat awak tao ta ? haish , ily lah adam^^

                          oky ! die yang macik maksudkan ADAM !  






oky ! C O M E L gile kan , aww <3 die macik punye , macik da TEMPAH die kat mak die , so anakanak macik ta bole curi oky HAHA :D



                       * K O P I P E S gambar tanpa kebenaran ibu die #ayokk !       

kbai ily , salam <3               

Saturday, 10 September 2011

BUDI bahasa BUDAYA kite ^^

salam , hi anakanak macik semua , woahh rindu lh rindu HAHA , so pe habaq ? shat ke idak  ?harap shat lh na , hee^^ oky ! ekceli macik ta tao mcm mne na mula entri kali nie , tp macik rse dengan tajuk BUDI bahasa BUDAYA kite nie , anakanak macik da bole agak kot , hee^^

sebenar ny mcm nie , td time macik dok sebok mengUNLINE fb tbetbe macik tenampak satu post nie , hamboii hamboii bahasa die sngt INDAH , sangatsangat INDAH tao , siap ad tulis BODOH lah , BANGANG lah , itu lh ini lh , hadoii , macik ta cakap yang bahasa macik nie elok sopan sangat , tp agakagak lh kan , awk to pompan lh bedah , ta AYU kate nek kalau dok mencarut kat tempat awam HAHA , awak pun da besar kan , so fikir lh sendiri oky ,

oky lah macik rase sampai sini je kot , nnt macik free macik HAPDATE entri baru oky , ily <3 salam ^^


Wednesday, 7 September 2011

O P E N H O U S E ^^



*suweet ye dak ! HAHA

salam , hi anakanak macik semua , so pe habaq ? shat na ? harap gitu lh , ek ek , oky entri kali nie macik na cite pasai OPEN HOUSE kat ruma bff macik si YAYA to , oky ekceli macik kesian kat die sebab die beriaria dok ajak membe semua tp HARAM sorang pun ta datang , yang datang pun dua tiga kerat je , eh eh , macik pun panas dengan membe membe yang laen , ta ad hati ek ? ta ad perasaan ek ? omg !!

*ehh ta paham macik dengan kome nie , yela bila diajak mcm mcm alasan dibagi , ad kenduri lh , da balik poli lh , opah meninggal lah , mcmmcm alasan kan , TAPI ! bile ta diajak mule lah cakap belakang , lupe membe lh , num fon da hilang lah ,. eh eh agak melampau kan ,

moral of the story : pasni ta yah da buat openhouse semua , kalau na buat pun ajak macik sorang je oky HAHA * tumpang sakit HATI :)
da lah , macik ta na tambah dosa sebab marahmarah kome , tepulang lah kat kome , kome pun da besar kan , so bole pke kan , oky lah macik stop kat sini dulu , nnt kalau macik free macik HAPDATE entri yang baru oky^^ kbai ily <3

*lagi satu gambar time open house to ^^ COMEL KATE NEK haha :D