Tuesday, 20 December 2011

B E R A K H I R S E B U A H K E B A H A G I A A N !

kadang kala kebahagiaan yang datang tak seperti yang kite impikan , mungkin ianya dah ditetapkan oleh tuhan dan kite sebagai hambaNya kene terima dengan sepenuh hati kan :)

awak ! sye ingat lagi waktu mule mule kite kenal , sye yang add awk kat FB , sebab sye suke DP awk , time to awk letak gambar aidil dengan zaqwan , sye suke :)
so start dari to kite semakin rapat rapat dan rapat , kite gurau gurau kat FB , sampai lah kite tuka tuka number fon , awk ingat bile tarikh kite couple ? 11.2.2011 hari jumaat pukul 6.30petang , serious sye cakap time to sye lah orang paling gembire sebab sekian lame sye ta 'bercouple' tbetbe sye jumpe awk dan awk da bejaya buat sye jatuh hati dengan awk :0)

setiap hari yang sye lalui bersama awk sangat sangat indah , walaupun kite jao , awk kat melaka sye kat ipoh tapi sye rase yang awk dekat sangat dengan sye , awk selalu ad disisi sye bile sye perlukan seseorang untuk becerite , sampai sye rase kite bukan sekadar kekasih tapi kawan baek sebab semua cerite kite share bedua . ohh yea ! sye ingat lagi kite selalu berangan bile kite da kawen nanti , na berape orang anak , semua to , best sangat , awk selalu jugak ingat kan sye supaye kejutkan awk before pukul7 sebab awk kena minum pagi pukul7 , awk suke minum nescafe kan , suke sangat kan tapi to lah yang sye tak reti bancuh :))

tapi bile kite da jumpe kebahagiaan kenape perlu derita yang datang ?

kalau tak 10.12.2011 kite jumpe kan ,sye da berangan na bawak awk pergi sane , pergi sini dan awk jugak cakap yang awk na jumpe mak ngan abah sye kan ,  tapi to lah macam sye selalu cakap tuhan ta restu hubungan kite , semakin hari awk semakin berubah , da jarang meses sye , kalau meses pun satu dua je , pastu senyap sempai kesudah , then sekian lame ta meses tbetbe sye dapat meses nie  dari awk 'LEPAS NIE TAK PAYAH BEHUBUNG LAGI' awk tao betapa sakitny hati sye , betape kecewany sye , bile sye tanya kenape semua nie jadi tbetbe  , awk cakap sebab awk ad perempuan laen , yess ! sye suke jawapan awk to , sebab sye dah boleh agak to semua , hmm~
tapi . . .
sye dapat tao itu bukan sebab yang sebenarny , sebab sebenarny ialah family awk tambah tambah ibu awk ta suke sye , hmm~sebab die cakap ap yang sye tulis kat FB ta menunjukan yang sye nie perempuan yang baek kan , betul ? patut lah memang betul lah sye nie ta sesuai dengan awk , hmm~~

ap yang sye tahu awk dan family awk memang dari orang yang baek baek , dan mungkin korang dapat lupekan sye , tapi jujur sye cakap sye ta kan lupekan korang sebab korang penah jadi sebahagian dari hidup sye , terima kasih sebab korang sudi bekongsi kasih dengan sye walaupun dari jarak yang jao , sye hargai sangat . 

*mungkin benda nie tak penting bagi awk , tapi penting bagi sye sebab semua nie jadi LIMA 5 hari before awk turun ipoh , before kite jumpe dan before sye kenal kan awk kat family sye tambah tambah mak sye , hmm , 
ap yang sye boleh katakan sye doakan awk dapat perempuan yang lebih baek dari sye , yang penting perempuan yang dapat restu dari ibu awk bukan macam sye .dan sye akan cuba sedaya upaya sye untuk lupakan semua janji janji janji yang penah kite bedua janjikan , setiap kenangan besama awk akan jadi kenangan terindah dan terpahit untuk sye , awk take care , jage kesihatan awk sebab lepas nie sye da ta dapat na tolong ingat kan awk makan uabat semua , so awk jage diri oky , jangan buat ibu awk sedih atau risau tentang awk ,  selamat tinggal SAIYED AMIR SYAZWAN :'/

;'/

Friday, 18 November 2011

MANA AWAK SEMUA PERGI ? ~




salam , hi anak anak macik semua , pe habaq ? harap shat lah ek , oky entri kali nie macik na minta izin amek mase anak anak macik untuk beberape minit ,
tajukentri kali nie
'MANA AWAK SEMUA PERGI'

oky ! seriously macik sedih dengan kehidupan macik sekarang , macik ta tao lah , kenape banyak sangad dugaan yang datang dalam hidup macik , lepas satu satu , hmm~ kadang kadang rase macam da giveup pun ad , yela , macik pun na kehidupan macik nie gembire , senang macam anak anak macik semua , tapi . . hmm~~

macik tetanya tanya mane pergi nya mereka yang selalu ad saat macik sedih , saat macik perlukan seseorang untuk kongsi masalah macik , MANA ??

kenape mereka macam jaokan diri dari macik , KENAPE ??
macik jahat ke ? macik ta de hak na kawan dengan mereka semua ??
macik bukan kawan yang baek ek ? kawan yang selalu ad saat sahabatny dalam kesusahan , macam to ?

SUMPAH ! ! macik da try untuk jadi seorang kawan yang baek , tapi macik rase macik gagal , gagal untuk jadi kawan yang sentiase ad untuk sahabatny ,

;((((

macik rindu kan sahabat macik , macik rindukan mereka  semua ~~ kenape mereka macam jaokan diri dari macik KENAPE ??
' awak , sye tao sye ta baek , sye ta dapat jadi kawan yang baek untuk awk semua , sye selalu sakit kan hati awak semua , sye tao to semua , tapi awk tao ta yang sye perlukan awk semua saat nie . awk tao ? ta kan ~~ hmm ~~

tapi tape lah , sye ta bole pakse awk semuakan ,dan sye ta kan pakse awk semua , mungkin kehidupan awk semua da semakin gembire kan , so sye tumpang gembire :)) awk semua tetap sahabat sye sampai sye mati , insyaallah ~~


p/s : ya ALLAH ya TUHAN ku , hamba mohon padamu ya allah   , berikan lah kekuatan pada hamba untuk teruskan kehidupan hamba nie ya allah , mungkin ini semua dugaan dari mu ,sesungguhny segala ketentuanmu hamba terima ya allah :/

oky lah , sampai sini dulu , macik tade mood na tulis panjang panjang , *sorry kalau entri nie buat anak anak macik pening , sorry kbai ily <3 salam . .

Wednesday, 16 November 2011

suami PANDAI MASAK ~~

woo~~

salam , hi semua anak anak macik , hehe^^ tajuk entri kali nie macam best je kan kan HAHA 
' SUAMI PANDAI MASAK '

oky ! kalau kite tengok sekarang nie , da macam tebalik kan , sebab lagi ramai lelaki yang pandai masak bebanding perempuan , kan ? dan ! kalau perasan lah kat kedai kedai makan , tukang masak lebih kepada lelaki , tapi seriously kadang kadang lelaki masak lagi sedap dari perempuan *bukan macik na kutuk perempuan oky sebab macik pun perempuan kan :)

 tapi . . 

bukan bemakne perempuan ta payah na belajar masak langsung sebab bakal suami da pandai masak , choii! jangan macam to , itu da bole dikatakan amek kesempatan keatas kesenangan dan kesedapan kan haha :D

cer bayangkan . . 

kalau si suami dan si isteri dua dua pandai masak , bole gilir gilir masak kan , means tade lah si isteri sorang je yang turun dapur , si suami pun boleh tolong tolong jugak kan , pastu SWEET je kalau suami isteri masak same same kat dapur , kan HAHA :D

SOO . . 
kepada mereka yang sekaum dengan macik , kire bonus lah kalau kite dapat pasangan yang pandai masak :D

oky lah , sampai sini dulu , nanti macik hapdate yang laen oky , kbai ily salam <3

makan makan dan makan !

kunyah kunyah kunyah sampai lengoh mulut ~~
 
salam , hi anak anak macik semua , hee~~ pa habaq ? harap shat lah noh , err~~ekceli macik malas na cakap banyak *benda tade idea na tulis pe HAHA , 
tapi satu je yang macik pelik tentang diri macik hari nie , macik rase macam NAFSU macik melampau lampau tao *NAFSU MAKAN OKY :D

dari pagi asyik makan makan makan , habis da tonggang tabalik niat na bediet macik nie haish -.-
 
pagi : pulut kuning dengan rendang ayam ,
 
 
tengah hari : bihun tomyam .
 
lepas to . . .
  DAN . . . 

ERR~~ semua dimakan , pastu sebok dok ngate sakit perut lah itu lah ini lah , haish 

*kalau lepasnie anak anak macik ad yang teserempak dengan macik , jangan tekejut kalau tengok macik double triple debab , pastu gigi macik rongak sebab makan benda manis HAHA :D

oky lah , entri kali nie sangad sangad merepek , nanti kalau macik ad mase , macik hapdate yang baru oky , kbai ily salam <3

Monday, 14 November 2011

PILIH MEMILIH !!


woahh ! best kan kalau duduk timetime senja kat tepi pantai , indah je kite rase , tambahtambah bile tengah tension , mao hilang terus tension to hee~~
 
 
oky ! hi anak anak macik semua , shat ? harap gitu lah ye , rindu macik ta ? HAHA~~ macik rindu gile double gile triple gile kat anak anak macik semua , hee~~meh na tiom sikit mmuahh mmuahh :*

err~~ untuk entri kali nie , macik na cerite pasai PILIH MEMILIH , macam pelik je bunyi ny kan kan HAHA , oky , ta dapat na dinafikan lah dunia sekarang nie da memang berubah sangad sangad kan , semua orang akan MEMILIH bile na kan sesuatu to , temasuk lah pasangan hidup , 

ada yang na pasangan die kaya lah , yang kacak , yang cantek , yang sempurna , yang kerja besar besar , yang ad rumah dua tiga bijik , yang pakai kereta mewah mewah , memang lah best kalau dapat pasangan macam to tapi yakin ke yang kite akan GEMBIRE dan BAHAGIA dengan kemewahan to ? mungkin segelintir to sanggup hidup ta gembire asalkan harta keliling pinggang , tapi seriously macik cakap , macik ta sanggup , bia pasangan kite to kerja biase asalkan kerja tetap , pakai kereta myvi ke kancil ke ta kesah asal kan die reti hormat keluarga kite , reti jage perasaan orang laen yang penting dapat bimbing kite ke jalan yang diredhai tuhan , betul ta ? hmm~~

tapi nie semua pendapat macik , macik ta tao lah anak anak macik macam mane plak kan , tapi TUHAN da tetapkan setiap adam tecipta untuk hawa , kite je kena pandai untuk pilih jodoh sama ada baek atau ta untuk diri sendiri , sebab dalam HADIS ada menyatakan bahawa 
' LELAKI YANG BAIK UNTUK PEREMPUAN YANG BAIK '

tapi kalau kite dapat pasangan yang sebalikny , jangan pernah sesekali untuk menyalahkan hukum tuhan sebab itu jodoh yang kite pilih sendiri , bukan jodoh dari tuhan :)
So . behatihati kalau na pilih pasangan , sebab ta semua yang indah akan indah didalamny :)
err~~macik rase sampai sini dulu lah , nanti kalau ad mase lagi , macik hapdate entri baru oky , ily k salam <3

*mukemintapenampar~~~

Friday, 11 November 2011

C A N D L E L I G H T D I N N E R !

C A N D L E  L I G H T   D I N N E R<3 <3

woahh ! best je tajuknya hehe~~
salam , hi anakanak macik , jumpe lagi kite ye HAHA *pelik jap sebab dua tiga empat lima menjak nie rajin plak macik dok hapdate belog kan kan HAHA :D
so shat ? harap shat lah ye :)
oky ! untuk entri kali nie tajuk die agak ROMANTIK sikit kan kan ~ HAHA , ekceli sape yang ta na merase keindahan keBESTan candle light dinner kan , tambahtambah kalau yang buat to orang yang paling kite sayang , kan ~ hee~~ mao ingat sampai akhir hayat HAHA , 

agakagakny kan , sape lah yang sudi na ajak macik pergi candle light dinner for the firsttime ek ? err~~~*mimpijelahaeenoiii!!


*antarany ~

*see bestny :))




*aww<3

OKY ! mase berangan da tamat HAHA :D tapi serius macam best je kan , so awk awk awk awk ! bile kite na perg candle light dinner nie ? HAHAHAHA *jodoh pun tade berangan je lebih :))

oky lah , see you later , kbai ily <3 salam~~~

Thursday, 10 November 2011

F I X I E ~~

 F I X I E ! !
suatu benda yang menjadi kegilaan orang sekarang terutamany remaja kan :)

salam~ hi anakanak macik semua , pe habaq ? harap sehat lah na~ oky ! fixie sekarang nie da jadi macam trend untuk remaja remaja kat lua same kan , dorang lebih memilih fixie daripada moto atau kereta , sebenarny ta salah sebab bagi macik kalau beFIXIE nie mungkin lebih senang untuk begerak kan , 

ekceli macik teringin jugak na beFIXIE nie , tapi to lah , macik rase fixie to lagi tinggi dari macik HAHA , so mimpi je lah kan HAHA , 

A N D !

macik ad kenal dengan mereka yang GILA beFIXIE , hee~~
* oky ! nie lah mereka yang macik cakap tadi :)
# yang KACAK to name die PJAN *mungkin anakanak macik da kenal kot sbb before nie macik ad tulis entri pasai die :)
#yang  COMEL nie plak name die ASRI *macik ta kenal sangad dengan die , tapi die baek , bole buat kawan :)

*BEST KAWAN DENGAN MEREKA BEDUA sebab mereka suke sangad dengan tulisan biru grr~~ *lari topik HAHA








 cantek sangad kan ! sumpah macik jelly HAHA :D
tapi abang abang fixie nie memang . . . 
okylah , sampai sini dulu , nanti macik hapdate entri yang baru oky , 

kbai salam ily <3

11.11.11

11.11.11 !
err~ cantek kan tarikh nie , sekali seumur hidup kite dapat tengok tarikh secantek ini , 
macik sure mesti ramai yang da memilih tarikh ini untuk dijadikan kenangan manis dalam hidup , means ad yang pilih tarikh nie untuk betunang lah , untuk benikah lah , woahh ! bestny , kalau bole macik pun na , tapi to lah , TADE JODOH nameny HAHA :D
 
SOO . . . 
 
kepada yang bakal mendirikan rumah tangga atau pun bakal menjadi tunangan orang atau pun bakal meninang cahaya mata pada tarikh secantek ini , TANIAH dari macik hee~~
 
JELLY ohh JELLY :P
 
kbai salam ily <3 

jelly to JELES bukan jelly yang lembiklembik to~

salam , hi anakanak macik semua , pe habaq ? harap shat lah noh , macik nie pun ta berape na shat sangad *demam manjang * haish ,

oky , untuk entri kali nie , myb tajuk die macam susah na paham , tapetape nanti macik terang bia sampai paham noh , hee~~ *awatloratpenangnie HAHA :D

JELLY to JELES bukan jelly yang lembik lembik to~~

 C E M B U R U ~




J E L L Y ~
 
hah to lah tajukny , sepatutny benda nie biase je , tapi bile macik gune pekataan JELLY ada yang ta paham , depe ingat macik cite pasai jelly yang lembik lembik to , HAHA , tapi bukan lah , jelly is JELES ! 

err~ ekceli macik belaja pekataan JELLY nie kat satu page to , mulemule macik pun ta tao ap kebendalah jelly jelly to , rupe rupeny jeles  hmm~ 
so harap lepas nie sape sape yang dapat text , komen , or pape dari macik yang bebunyi JELLY , pahampaham lah ek HAHA *macamlah semua org bace belog macik nie ye dak ! HAHA 

OKY ! udah alang alang cakap pasai JELLY nie , macik tibetibe rase macam na luahkan perasaan sikit , 

macik ta paham , kenape kite nie cepat sangat jelly dengan orang , ta kire lah kawan ke , kekasih ke , adek beradek pun ad , hmm , 

macam to jugak macik , macik ta tao kenape macik perlu jelly bile orang laen gembire , patut ny macik tumpang gembire kan , tapi ini sebalikny , ohh ! runsing dengan diri sendiri :/

p/s : JELLY itu indah , tapi bepada pada oky :)
kbai salam ily <3


Wednesday, 9 November 2011

orang ketiga~~


salam , hi anak anak macik semua , pe habaq ? shat noh , hee~~ harap gitu le , bukan pe sekarang nie cuaca ta tentu , hujan je memanjang kan , hmm~~
so kalau kalau anak anak macik nie ad yang sakit , bawak bawak pergi klinik oky :)

oky ! kembali ke tajuk utama HAHA , ekceli tajuk nie ad jugak kene mengena ngan macik , dan macik pasti semua orang penah rase benda nie :)

O RA N G K E T I G A !
ta kesah lah antara kawan dengan kawan , atau kekasih dengan kekasih atau pun suami dengan isteri , benda nie akan jadi jugak , yang penting ketabahan hati seseorang ,

ekceli agak gerun kan yela semua orang kalau bole ta na ad orang ketiga yang merampas kebahagian kite kan , tapi kalau tuhan da tetapkan kite hanya bole terima je kan , hmm ,

sedih sebenarny bile kite da rapat dengan someone to , kawan betahun tahun tapi semuany hancur disebab kan die ad kawan baru atau pun teman baru , kan , means kite nie da ta bemakna dalam hidup die sehingga die sanggup lupakan kite demi orang ketiga ~

sama jugak . .

kalau kite da sayangg someone to , die lah orang yang selalu beri kebahagiaan pada kite satu ketika dulu tapi kini die da mule gembire besama insan yang lebih die sanjung , sedih kan ;(

tapi . . 
mungkin kehadiran orang ketiga nie , memberi hikmah pada kite , sebab mungkin tuhan da tetapkan orang yang lebih baek untuk kite , siapa tahu kan :))
so . .
ta salah untuk jadi orang ketiga asalkan ap yang kite buat to ta MENGHANCUR kan kebahagiaan sesiapa , hee~~
*sorry kalau ta paham entri macik kali nie , sebab macik pun kurang paham :)

kbai ily , salam ~~