Thursday, 29 September 2011

S E N Y U M^^

Pertama kali ku melihat
Wajah si dia
Pertemuan bermula di laman hai muka buku
Situlah hai mulanya
betegur sapa terus tegoda HAHA ;D

woahh macam kenal je lirik lagu nie kan HAHA , tapi setelah diEDIT cam sedap plak ,. ye dak ye dak HAHA , oky sebelum ape ape , hi anak anak macik , woahh lame macik ta HAPDATE entri baru kan kan , hee^^ so anak anak macik semua shat ? hope shat lah yea :)

oky ekceli berite bemula cam gini macik memang GILA mengunline *pengakuan jujur nie , so setiap kali unline macik akan lepak kat satu page nie , page KAKILIKE  , hamboii seriously kat sini banyak jodoh tao HAHA , so macik komen komen last last macik tenampak someone nie , macik ta tao lah na cakap macam mane , tapi cara die buat kan macik tegoda HAHA *parah kan bunyi ny , hee^^
mcik selalu jugak dok wall to wall dengan die , ntah lah , setiap kali macik nampak name die kat home macik , macik rase cerah dunia nie HAHAHA , tapi macam biase lah kan , macik hanya bole simpan dalam hati je lah perasaan nie , hee^^ bukan pe pengalaman banyak mengajar macik , macik ta mao kecewa lagi , so macik rase to yang tebaek :)

tapi kalau diberi peluang , macik na sangad die tao yang macik da TEGODA dengan die , aww <3 *gatal kan macik nie HAHA ,

p/s , awakawak awak da buat sye tegoda tao ta , so pliss , pliss jangan buat ta tao HAHA , *BOBOY na tao . tanjat GEGIRL , HAHHA

kbai salam ily :*


*gambar baru HAHA

Sunday, 25 September 2011

G E M B I R A dan K E D U K A A N :/





G E M B I R A ^^

semua umat dalam dunia nie inginkan kegembiraan , ta kire lah dari apa cara sekali pun kegembiraan to datang , tapi sedar ta sedar bila kegembiraan to dah ad depan mate , kite langsung ta reti na menghargainy , even sesaat , agakny kite lupa kot yang kegembiraan to semua kejap je  dipinjam kan oleh tuhan untuk kite ,




K E D U K A A N ^^

tapi bile kedukaan datang setelah kegembiraan pergi mula lah masing masing sebok mencari kegembiraan , haish to lah lumrah kehidupan manusia di alam nie , tuhan ta kan bagi kite kegembiraan selamanya , sebab setiap kegembiraan to akan diselitkan dengan kedukaan , dan kite sebagai hambaNya perlu akur dengan setiap ketentuanNya :)

*macik ta pandai untuk beri nasihat , angap je ini sebagai pengajaran untuk kite besama supaya kite selalu ingt yang tuhan tu maha adil  <3

Wednesday, 21 September 2011

sye tao sye . . . .

sye tao awk gembira disamping die , sye tao awk sentiase rase  dihargai bile besama die , sye tao die bole buat awk sentiase tesenyum tanpa sebarang masalah ,

sye tao sye ta bole buat awk gembira disamping sye , sye tao sye ta bole buat awk rase dihargai bile besama sye , sye tao sye ta bole buat awk tesenyum sebab sye selalu bg masalah kat awk ,

awk jangan risau oky , sye janji sye bole terima hakikat nie dengan seeklas hati , sye benarkan awk gembira besama die sebab sye tao die lagi seribu kali baek dari sye ,

tapi seeklas hati jugak sye na awk tao sye rindu setiap saat besama awk , setiap gurauan awk , setiap "ambil berat" awk to , dan panggilan manja awk to , sbb awk ckp sye je bole jadi "panggilan manja to" sebab sye bulat , hee^^
sye harap awk bace entri nie , sye cume na awk tao isi hati sye dan bukan untuk awk salah paham , terima kasih :)
eklas : aeen

biru turquoise vs biru cair^^

salam hi anakanak macik semua , cehh pe kaba semua ? shat na ? alhamdulillah , hee^^
oky ekceli entri kali nie agak merepek , tp bace je lh sebab macik na share ngn anakanak macik jugak :)

oky selaluny bile da masuk bulan puase ramai yang da sebok cari baju raye kan , mule lah orang nie na warna nie , orang to na warna to , ad jugak yang satu family pakai warna yang same , so sweet kan , to da jadi ikutan sekarang nie , bukan pe nanti senang lah bile opah yang da mule na hilang ingatan dapat cham melalui warna baju je hee^^

so macik pun na jugak kan HAHA yea ! macik tao rye tahun nie pun belum lagi habis lagi , tapi ta salah kan kalau kite na berangan pasai benda akan datang HAHA , so macik ngan si ehemehem da rancang da , insyaallah kalau masih besama sampai tahun depan , kiteorang na beli baju raye same warna , sweet lah konon HHAHA :D

ekceli macik na baju warna unggu dengan hitam , tapi si ehemehem ta suke hitam *pelik kan HAHA , so die ckap warna unggu dengan biru cair , tapi macik plak ta suke biru cair , mcm mne *memang ta sepahaman betul kan HAHA ,

so macik pkepke balik macik rase macik na biru turquoise lah *ta sure ejaan betul ke ta , sebab biru cair ngn biru turquoise hampirhampir je kan ,


cantek kan *warna ny bukan model ny , sbb model ny da memang cantek :)

ni lagi satu , cantek kan , aww
<3
nie plak baju melayu warna biru cair :)

hah ta ke sama warna biru torquoise dengan biru cair *hampir hampir lah ,
HAHAHA :D *ta sabar na raye tahun depan nie :p

oky lh , macik rase sampai sini je dulu kot , nnt macik share story lagi oky , kbai , ily <3

Monday, 19 September 2011

S A H A B A T^^

seringkali kau hadir saat ak memerlukan seseorang untuk bekongsi cerita , saat ak memerlukan seseorang untuk bekongsi suka duka yang ak lalui didalam kehidupan , kau ibarat nyawa ak kerna kau selalu ad disisiku walaupun kadangkala ak merasakan jurang pemisah antara kite sangat luas , kau bejaya dengan citacita kau sedangakan ak hanya ibarat seorang yang telah mengetahui betapa gelapny masa depan ku ,

walaupun kadangkala gurauan kau banyak menyakitkan hatiku , tapi itu semua bagaikan angin yang lalu besahaja didepan ku , ta pernah sedikit pun ak cuba untuk terasa dengan setiap gurauan yang kau katakan ,

mungkin TUHAN da tetapkan satu hari nanti kite akan bepisah , kite tidak lagi begelar SAHABAT seperti sekarang ,

walaupun ianya sukar untuk ak lalui , tapi setiap kenangan besama kau , setiap gelak ketawa yang ak lalui besama kau , akan sentiasa tepahat dalam hati kecil ak , ak na kau tahu walaupun sejuta yang hadir , kau tetap SAHABAT dunia akhirat ak ,

eklas : aeen <3 


Sunday, 18 September 2011

hidup TAK selalu INDAH .

kata orang orang dulu hidup nie banyak dugaan ny , dan iany ta selalu INDAH seperti yang kite ingin kan , tapi ada segelintir dari kite ta penah besyukur bile tuhan da tetap kan kehidupan die sentiasa INDAH , sedangkan ad segelintir lagi sebok mencari kebahagian yang INDAH itu ,

sebenar ny macik da penat untuk menyayangi  , mencintai , menjaga hati orang yang ta pernah untuk menyayangi , mencintai , menjaga hati kecil macik nie , kenapa susah sangat die na paham yang macik sangatsangat sayangkan die ? kenapa die da mula mengABAIkan macik yang sentiase menangis bile mengingati setiap kenangan besama die ,

yea mungkin ini dugaan yang dikurniakan oleh tuhan untuk manusia sekerdil macik nie , macik ta penah minta lebih , macik cume na seorang yang selalu ad disisi macik saat macik sedih , gembira , susah , senang , tapi kenapa disaat macik perlukan nya semua ny pergi meninggalkan macik sorangsorang ,

p/s  ya ALLAH ak mohon padamu , kuat kan lah hati ini untuk mengharungi setiap dugaan yang telah kau tetap kan untuk ku ya ALLAH , sesungguhnya hanya padamu ak beserah , alhamdulillah :)

T A K P U A S H A T I ^^

salam , hi anak anak macik semua , cehh agak agak kome rindu dak kat macik yang comelcomel nie ? ta rindu ? ta pe lah HAHA , oky tajuk entri kali nie TAK PUAS HATI , cehh , ape pun ta bole ,

oky ekceli mcm nie , semalam macik perg menonton wayang *poyo je bunyi ny kan HAHA , macik perg tengok cerite RAYA TAK JADI ,





cehh mule mule ta semangat gile na tunggu cerite start nie tapi HAMPEHH na dekat setengah jam baru start , popcorn pun da na hbs , sabar je lah , start je cite sepatah haram ta dengar , eh eh , semua ngamok dalam panggung to , teruk betul kan , haish . memang T A K P U A S H A T I betul !

habis je tengok cerite yang agak BOLE BLA to , macik terus ajak kawan macik perg jalan jalan , cehh gaye banyak duit nie HAHA , benda dalam beg da 40ringgit je * kesian kan , so jalan punye jalan , macik tetarik na beli satu gelang nie , ta cantik tapi sweet HAHA ,





oky yang BUNGA ROS to ekceli ad orang bagi kat macik *japjap pecaye ke ? HAHA ta ad lah , ekceli bunga to macik beli sendi , kesian kan macik  , ta ad sape pun na bg bunga kat macik , so beli lah sendiri HAHA ,

*mcm ta best je entri kali nie , tapi da bce kan , so jgn nyesal ek HAHA , oky see you in next entri kbai ily salam ^^

Wednesday, 14 September 2011

P U J A A N H A T I !

mengapa kau tak membalas cintaku . .
mengapa engkau abaikan rasaku . .
atau kah mungkin hatimu membeku . .
hingga kau tak pernah pedulikan aku . .

kadangkala bile CINTA BETEPUK SEBELAH TANGAN nie sakit kan ! yela kite dok beria ria puja die , sayang die , beharap agar cinta kite to dibalas , tp HARAM dibalas ny malah diabaikan mcm to je , kenapa kite nie ta layak ke untuk dicintai ? bukan kah tuhan da tetap kan setiap ADAM tecipta untuk HAWA , so kenapa manusia nie telalu memilih sehingga jodoh depan mata pun diabaikan mcm SAMPAH , ohh ! sory lh macik telebih emo sikit , tp to realiti yang ta dapat kite hindar sampai sekarang ,

DAN !

kadangkala PENAT dan LETIH kan bile kite je na jaga hati mereka , tp mereka just abaikan hati kite , ta perlu beria ria na jaga hati just amek berat sikit sudah cukup , tp . . sangatsangat KECEWA dengan semua nie ,

p/s oky ! sye da ta larat na jaga hati awk semua , sebab sye tahu sye bukan sapesape bg awk semua , so sye JANJI sye ta kan ganggu kehidupan awk semua , bia lah kehidupan awk semua penuh dengan kegembiraan bile tidak wujud ny NOORZUR'AIN BINTI AZMI nie ,
*maaf kalau sye tebuat awk semua terase , ini eklas dri hati sye , tepulang lah kalau awk na MEMBENCI sye sekali pun , sye terima , kbai salam

#nyway sebab background belog nie lagu PUJAAN HATI , so amcik letak tajuk entri nie PUJAAN HATI JUGA :)

die B U A H H A T I sye :)

salam , hey kome !! haha , pe habaq anakanak macik semua ? hope shatshat lh yea , bukan pa , kalau ta shat to bawak bawak lah perg klinik , kang lagi teruk sakit to :)

oky back to the topic , mesti anakanak macik bekobakoba na bce entri nie kan *kalau ad lh kan , yela sebab tajuk die hamboii die B U A H H A T I sye too <3 seriously saat petama macik nampak gambar gambar die terus macik JATUH CINTA ! die sangatsangat kacak , comel , cute miut , semua lh sangat SEMPURNA , die lah lelaki yang betulbetul buat macik angau pagi petang siang malam , see betape POWER ny die HAHA :D

p/s awak , kenape awak tesangat comel ? awak tao ta sye da JATUH CINTA dengan awak , selamat lah awak to kecik dari sye , kalau ta , habis sye ngorat awak tao ta ? haish , ily lah adam^^

                          oky ! die yang macik maksudkan ADAM !  






oky ! C O M E L gile kan , aww <3 die macik punye , macik da TEMPAH die kat mak die , so anakanak macik ta bole curi oky HAHA :D



                       * K O P I P E S gambar tanpa kebenaran ibu die #ayokk !       

kbai ily , salam <3               

Saturday, 10 September 2011

BUDI bahasa BUDAYA kite ^^

salam , hi anakanak macik semua , woahh rindu lh rindu HAHA , so pe habaq ? shat ke idak  ?harap shat lh na , hee^^ oky ! ekceli macik ta tao mcm mne na mula entri kali nie , tp macik rse dengan tajuk BUDI bahasa BUDAYA kite nie , anakanak macik da bole agak kot , hee^^

sebenar ny mcm nie , td time macik dok sebok mengUNLINE fb tbetbe macik tenampak satu post nie , hamboii hamboii bahasa die sngt INDAH , sangatsangat INDAH tao , siap ad tulis BODOH lah , BANGANG lah , itu lh ini lh , hadoii , macik ta cakap yang bahasa macik nie elok sopan sangat , tp agakagak lh kan , awk to pompan lh bedah , ta AYU kate nek kalau dok mencarut kat tempat awam HAHA , awak pun da besar kan , so fikir lh sendiri oky ,

oky lah macik rase sampai sini je kot , nnt macik free macik HAPDATE entri baru oky , ily <3 salam ^^


Wednesday, 7 September 2011

O P E N H O U S E ^^



*suweet ye dak ! HAHA

salam , hi anakanak macik semua , so pe habaq ? shat na ? harap gitu lh , ek ek , oky entri kali nie macik na cite pasai OPEN HOUSE kat ruma bff macik si YAYA to , oky ekceli macik kesian kat die sebab die beriaria dok ajak membe semua tp HARAM sorang pun ta datang , yang datang pun dua tiga kerat je , eh eh , macik pun panas dengan membe membe yang laen , ta ad hati ek ? ta ad perasaan ek ? omg !!

*ehh ta paham macik dengan kome nie , yela bila diajak mcm mcm alasan dibagi , ad kenduri lh , da balik poli lh , opah meninggal lah , mcmmcm alasan kan , TAPI ! bile ta diajak mule lah cakap belakang , lupe membe lh , num fon da hilang lah ,. eh eh agak melampau kan ,

moral of the story : pasni ta yah da buat openhouse semua , kalau na buat pun ajak macik sorang je oky HAHA * tumpang sakit HATI :)
da lah , macik ta na tambah dosa sebab marahmarah kome , tepulang lah kat kome , kome pun da besar kan , so bole pke kan , oky lah macik stop kat sini dulu , nnt kalau macik free macik HAPDATE entri yang baru oky^^ kbai ily <3

*lagi satu gambar time open house to ^^ COMEL KATE NEK haha :D

Tuesday, 6 September 2011

yess ! S A Y E M A L U ! haha

alaa , setiap org dalam dunia kan ta penah ta melakukan kesalahan kan , mesti ad , yang membezakanny kecik besar kesalahan to , kan kan ^^so moral of the story macik hope anakanak macik ta gelak bile bace entri nie oky ,

cerite bermula . . .

oky ekceli kemarin macik ngan MAK macik g balik kg , na tao naek ap ? kmi bedua naek moto HAHA gile kan , sepatut ny dekat je , tp disebab kan hujan , so jadi lambt *sampai demamdemam lah macik nie HAHA , suare pun da mcm JANTAN^^ bukan hujan je tao , jalan pun da mcm GAM ***G tao , sampai MAK macik ckp die naek moto mcm naek kapal terbang HAHA :D *merepek kan HAHA :D
soo . . pas da sampai kg mesti lah pergi beraye kan *mesti jiran kat rumah opah to bising sbb macik dtg beraye time malammalam , ad ak kesah HAHA ,

cerite sebenarnya . .

soo esok ny macik ajak MAK macik perg jalanjalan kat pekan , tuptup jumpe lah GIANT ! so jalan punya jalan , nampak toilet so macik ngan MAK macik pun pergi lh masuk *memang ad niat pun HAHA , tapi masalah ny , kami salah masuk toilet ! kami masuk TOILET LELAKI !!! *bole bayang kan ta ? HAHA , ya ALLAH time tu tuhan je yang tao malu ny diri ku ini HAHA , DAN ! lagi malu bile kua kua je ad mamat cina na masuk ,

mamat cina to : haiyoo , toilet lelaki lah ,
macik : uh yeke ? sorrysorry , terus kua *sambil buat muke tekejut sebab ingt dorang yang salah masuk
mamat cina to : haiyoo ! terus gelak !
macik : SUMPAH ak malu , HAHA

kua je toilet terus ajak MAK macik balik , haiyoo memang malu sangta sangat wey ! HAHA ,
*hai , tadi da janji kan ta mao gelak ! haish , oky lah , penat da macik merepek dngn entri nie ,
mesti anakanak macik ta paham kan , watwat paham sudah ek HAHA , kbai , ily :) salam


*gambar raye^^ HAHA

Friday, 2 September 2011

yang SEDIH itu KENANGAN !

semua orang penah lalui kenangan pahit dalam kehidupan kan , sehinggan kadanga kala kite sampai berputus asa dengan kenangan itu , tapi sedar atau tidak kadang kala kenangan pahit itu lah yang akan menjadi kenangan dan pengajaran untuk kite dimasa hadapan .

salam hi anakanak macik semua^^ pe habaq ?  harap semua sihatsihat lh ye , hah so raye mcm mane ? wah mest banyak dpt duet raye kan *jeles jap sbb macik dpt skit gile duet rye tahun nie ;(

oky back to the topic , perasan dak tajuk entri kali nie agak pelik kan HAHA , tapi ad cerite disebalik tajuk to , ekceli mcm nie cerite ny , macik sebenar ny baru kene CERAI , haha *sedih doe , da lah malam rye , baru ingat tahun nie na rye ngn die , tp hmm itu yang jd , macik ta tao pe sebab semua nie jd , tbetbe die meses then ckp na clash , SUMPAH time to macik tekejut gile , tp macik ta bole wat pape kan , sebab to kehendak die , macik tepaksa terima lh walaupun benda to susah gile untuk macik terima , hmm *ta ke freefree macik jadi JANDA , ahh^^

p/s awk , sye ta tao sebab ap awk minta clash semua to , tp sejujur ny sye da mule selesa dengan keadaan kite , sye da mule selesa dengan care awk , sayang awk , semua tentang awk , mungkin dulu sye ta bole terima awk , tp sekarang insyaallah bole , dan sye selalu ingat janji kite*lagi dua tahun to , insyaallah dengan izin tuhan ianya akan jd kenyataan ,

oky lah lamalama cakap pasai benda nie mao nangis melampolampo macik nnt *wahh ye ye je ak nie HAH , oky nnt macik free macik HAPDATE entri tebaru oky , paiy , ily^^ salam