Monday, 29 August 2011

selamat hari raye SUKA DUKA^^

salam final ramadhan anakanak macik semua *mcm pelk je kan salam to HAHA , oky hari nie last puasa kan , so mcm mne puase full ke idak ? hah ! mest ad yang full ad yang idak kan , tape eh same je ngn macik^^ HAHA , oky disebab kan hari nie hari TERAKHIR puase makne ny erti ny kesimpulan ny esok mesti RAYA kan kan ? so macik na amek kesempatan nie na mohom seribu dua ratus juta kemaafan kat anakanak macik semua , yea macik tao macik banyak buat salah sepajang tahun nie , so sory sayang , 0-0 ek^^ TAPI ! jangan sesekali minta duit raye kat macik sbb macik ta kan bg HAHA , so pahampaham lh ek ,

uh yea cakap pasai raye , mest anakanak macik nie da shoping sakan kan yela na raye lah kate kan , same je ngn kawan macik yang sorang to , hamboi die dpt shoping habis lh , na tao knpe macik ckp mcm to ? tiga hari turutturut die g shoping , mulemule macik teman die g THE STORE jalan pny jalan  , ta jumpe ap yang na dibeli ny , pastu g GM , pun sme jalan jalan lastlast kua tangan kosong HAHA , pas g GM macik teman die g JAYA JUSCO na cri kasut kateny , lastlast beg yang dibeli sabo jelahkan, HAHA , tp to lh best dpt jalan jalan cuci mate HAHA , tp ingat oky shoping shoping juga tp jgn boros sgt oky bepadapada yea :)

eh eh , cukup lah to macik dok bebel dri td , penat da macik bebel da lah puase HAHA , sekali lagi macik na mohon seratus ribu tiga ratus juta kemaafan kat anakanak macik semua *hamboi da naek lh , HAHA suke hati ak lah ^^



#gambar raya tahun lepas besama sepupu si syazni izafi , insyaallah gambar tahun nie TA ad kot sebab macik ta raya ^^ kbai salam ily :)

Saturday, 27 August 2011

si DIA :)

wooahh ! da lme ta HAPDATE entri , gile rindu gile macik ngn anakanak macik nie , haha , so mcm mne pesiapan raye ? hope da lengkap lh ek , hehe :)

oky entri kali nie macik na cite pasai SOMEONE yang da bejaye buat macik SUKE plus KECEWA ngn die , wahh ! mcm parah je bunyi ny kan , hehe , ekceli kalau anakanak macik ad tenampak statusstatus macik katFB to semua untuk siDIA lh , hehe , oky macik kenal ngn die pun kat fb , macik ta tao lh kenape macik bole teSUKE kat die , cm pelik je kan , hehe*gatai sebenarny macik nie^^ oky seriously die nie baek tao , baek sgt mungkin sebab to macik suke bekawan ngn die , tp to lh suke pny suke sampai tekecewa lh macik nie *pasai pa biaq macik je yang tao * , so macik akan cube sedaya upaya untuk MENJAUHKAN DIRI dari die lh , walaupun susah tp macik kne jugak *go aeen go * hehe^^

p/s : awk telalu hebat sbb bejaya buat sye JATUH HATI dan KECEWA , tengs^^

oky lh , sampai sini je dulu , nnt kalau macik ad mse , macik HAPDATE entri tbaru ok , kbai , ily mmuuahh^^

h a t i k u h a m p a *HAHA

salam , hi anakanak macik^^ pe habaq semua ? shat na ? harap shat lh bkn pa la ni musim demam kan , risau lh macik takut kotkot anakanak macik nie demam :) * pasai pa ak cakap penang nie ? HAHA :D

oky entri kali nie macik na cite pasai P E R A S A A N , J I W A *mcm pelik je kan ,

oky , kite da dicipta dengan pelbagai perasaan kan , sayang , suke , cinta , rindu , semua lh , dan kite juga yang tentu kan perasaan to untuk diberi kepada siapa kan , hmm , seriously macik sendiri ta phm ngn perasaan macik , yela kejap itu kejap nie , HAHA , sampai kadangkadang macik rse kalau ta ad perasaan pun bgs juga , hmm ,.
ntah lh , macik ta tao na ckp pe , nnt macik HAPDATE entri tbaru oky , kbai , salam :)


Friday, 12 August 2011

K I T E T A K S A M E !

tuhan da tetap kan nasib hambahambaNYa , ad yang hidup ny telalu sempurna , dan ad yang hidup ny sederhana , tp semua to da ketentuan tuhan dan kite sebagai hambany perlu selalu akur dengan ap yang da ditetap kan , jangan pernah merungut dengan ap yang da ditetap kan , sbb mungkin ad KEBAEKAN disebalik yang ditetapkan to :)

salam , hi anakanak macik semua , pe kaba ? shat ? alhamdulillah lah kalau shat , dan pada yang kurang shat to , cepatcepat lah pergi klinik , mne tao kan , hee^^lame macik ta HAPDATE belog nie kan , da besawangsawang , haish ,tp ad ke yg tetunggutunggu entri dri macik nie ? cam ta ad je , HAHA ,

oky entri kali nie , macik na cerite tentang K E H I D U P A N ! kehidupan kite dalam dunia nie laen laen kan , mcm korang ,  korang hepy besama family , kawan kawan , sedare mare , tp laen ngn macik , memang macik ad family , kawan , sedare mcm korang , tp macik ta hepy , seriously macik cakap kalau macik tengok satu family to hepy bole makan samesame , bole gelak ketawa , macik mesti I R I H A T I , *pengakuaan jujur nie * macik try na buat family macik hepy mcm family org laen , tp T A B O L E ! memang sedih kalau difikirkan balik , sebab to kalau sapesape try tnya pasai family , macik akan cube sedaya upaya untuk mengelak , sbb nie lh , hmm ,

mungkin pas korang bace entri nie , ad yang niat na jao kan diri dari macik , macik paham lah , macik ta kesah , hee^^ oky lah , sampai sini je lah entri kali nie , nnt macik HAPDATE  entri yang laen oky , kbai , salam <3

Thursday, 4 August 2011

s e l a m a t b e p u a s e a w a k a w a k^^

ehh! ape nie ape nie ? nie NIAT puase lah sayangg oii , haish!


salam , hi anakanak makcik semua , wahwah , pe kabo ? shat ? hope kome shat lah ye , hee^^bkn pe skrg nie cuace ta menentu kan , so mane lah tao ad ya ng demam ke ap ke , kan susah , da lah tengah B E R P U A S A , perghh mmg parah , hmm~


oky ! ekceli makcik ta tao na story pe kat entri nie , tp makcik just na ucap selamat bepuase lh kpd semuasemua yg bole puase *hope semua anakanak makcik nie puase lah ek * hehe ^^

oky bile ckp pasai PUASE , time bebuke lah pling BEST kan ? bkn best apny , best sbb MAKANAN penuh depan mate , kan kan , haha , sme je lah ngn makcik nie , baru 4 hari puase da rase berat nie naek double triple doe , haispp , kne g joging nie , WAJIB , haha , uh yea , time PUASE nie juga lah kite bole jmpe mcmmcm jenis air , kan kan , AIR KELAPE plus LEMON pun ad , da rase mcm CLOROX da *kalau ta cye pergi bazar ramadhan taman paduan , sure ad ! * , haha , sbb da haus sngt , so minun je lh kan, hee^^ uh yea , makcik ad satu menu air yang best gile , anda patut cube ,

COCACOLA plus TEMBIKAI ,

perghh ! mmg sedap , ta cye try lh buat , mulemule bubuh ais batu dalam cawan , then taruh potongan tembikai ,and last baru taruh air cocacola , sebelum minum bace bismillah oky , takut jadi pape plak nnt , HAHA ^^

ekceli banayak lg menu yang makcik reka , tp nnt makcik g tao lg oky , makcik rse samapi sini dulu post untuk entri kali nie , nnt makcik HAPDATE menu tebaru oky , HAHA :D

S E L A M A T B E R P U A S E S E M U A ^^
salam~~